joi, 13 noiembrie 2008

Cât preţuieşti ADEVĂRUL?

Informare gratuită cu ziarul ADEVĂRUL de seară, pe care orişicine îl poate procura de la standurile din Oradea. Un vechi proverb spunea despre cel informat că este un om puternic. E cu mult mai puternic, dacă se informează din ADEVĂRUL, aş completa eu, deoarece, „nimic nu e mai frumos decât adevărul”. Cu toate acestea, standurile de la care te poţi informa gratuit au ajuns să fie un ... coş de gunoi. Pentru unii, ADEVĂRUL a ajuns să fie confundat cu un coş de gunoi, unde aduni toate resturile ce sunt refuzate, sau ambalajele de la produsele consumate; ... un gunoi informaţional. – Atât să preţuiască ADEVĂRUL, pentru noi?! Probabil, acesta este felul în care ne arătăm recunoştinţa faţă de cei care s-au consacrat scrierii acestui ziar şi – probabil – faţă de gestul lor generos de a ni-l oferi gratuit... Nu e de mirare că suntem „obositor” de neinformaţi, cum se exprima cineva, dacă nici măcar atunci când avem acces direct la informaţie, nu considerăm acest lucru un avantaj în favoarea noastră. Sau, în cel mai rău caz, înlocuim informaţia cu coşul de gunoi...!! Funcţia principală a Mediei – aceea a educării – a pierdut mult teren în favoarea informaţiei, iar ca dovadă vorbesc faptele zilei de azi.... până şi această „confuzie” spune despre generaţia aceasta cât este de needucată. – Ce confuzi suntem, am spune! – Cu siguranţă, numai că, unii pe bună dreptate, iar alţii – din păcate – se „ologesc” singuri. Chiar şi aşa, cui îi pasă?! – Nimeni nu le cere socoteală celor care procedează în acest mod; trăim într-o ţară liberă şi ... facem ce ... ne mai taie capul, numai ca să ieşim în evidenţă. Faptul că nu eşti tras la răspundere pentru „confuzia” comisă e o treabă, dar faptul că ajungi să confuzi şi ADEVĂRUL incontestabil al lui Dumnezeu, care este Isus Cristos (Ioan 14:6), cu multe alte lucruri, care nu sunt de folos, este o altă treabă, pentru care vei fi tras la răspundere: „...dar, să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată” (Eclesiastul 11:9b). Atunci ni se vor deschide ochii şi vom pricepe care este preţul Adevărului şi cât preţuieşte ADEVĂRUL. Mai mult decât atât, vom vedea cât am preţuit ADEVĂRUL.... Tu ..., cât preţuieşti ADEVĂRUL...?

4 comentarii:

Gabriella spunea...

FELICITARI! Imi place ce ai scris si imi aduc aminte de o maxima care spune: "Mai bine să suferi tu din cauza adevărului decât să sufere el din cauza ta." Ma intreb si eu: cat pretuiesc ADEVARUL?

Anonim spunea...

fata, dar tu chiar esti talentata, imi pare tare rau ca nu te/am incurajat sau apreciat suficient in chestia asta, dar sa stii ca intotdeauna te/am admirat pentru felul in care scriai, recitati, vorbeai... esti extraordinara!! Ma bucur daca vei cauta sa pretuiesti in continuarea Adevarul!!!
a...cred ca nu te sa ma mai semnez...ma stii tu...doar ai fost atata timp langa mine....

Anonim spunea...

ce lume...post modernism? adevar sub o forma de staniol? ce bine ca exista rozi..Doamne da'ne mai multe...merita sa pretuim ceea ce ne'ai dat si merita sa existe oameni care sa ne aminteasca ca adevarul trebuie sa ii caracterizeze pe crestini... suntem adevarati pentru ca in noi este adevarul...insa in ce masura? sau pe langa adevar se mai afla si cate o sticla goala de Pepsi? sper ca nu... nu stiu cum sa te felicit...nu gasesc cuvant care sa exprime calitatea articolului si talentul care trebuie INTENSIFICAT. Fii adevarata!!!

rozy spunea...

mulţumesc tuturor pentru comentariile voastre. Vreau să ştiţi că valorează mult încurajările voastre, şi chiar criticile voastre.... mulţumesc