marți, 16 decembrie 2008

Lumea se îndreaptă către un guvern mondial?!

Datorită reuşitei sistemului

comunitar european şi apariţiei unor probleme globale, precum: criza

economică,

încălzirea climei şi războiul împotriva terorismului, scrie

Financial Times”,

apariţia unui “guvern mondial” este mai aproape decât

oricând.

Raportul recent al Managing

Global Insecurity (MGI), care-i include în grupul său mic de consiliere pe

John

Podesta, omul care conduce echipa de tranziţie a lui Obama, şi pe

Strobe

Talbott, preşedintele Brookings Institution, din care s-a ridicat

Susan Rice.

Raportul cere înfiinţarea unui înalt comisar al ONU, care să se

ocupe de

problema terorismului, crearea unui pachet de legi internaţionale,

care să

reglementeze problema schimbărilor climatice şi înfiinţarea unei

forţe de

menţinere a păcii de 50.000 de oameni, care să se afle sub

controlul direct al

Organizaţiei Naţiunilor

Unite.

Datorită faptului că în Statele

Unite, oamenii tind să pună mâna pe arme, când aud asemenea idei, raportul

nu

vorbeşte despre un “guvern mondial”, ci despre o “guvernare mondială”.

Europenii

consideră însă că nu este nici o diferenţă între cei doi termeni.

Jacques

Attali, consilier preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, a explicat

că termenul

“guvernare mondială” este un eufemism pentru “guvern mondial”.

Dacă ar fi

înfiinţat “guvernul mondial”, ar presupune adoptarea unor

caracteristici statale

la nivel internaţional, cu un set de legi universal

valabile şi obligatorii –

lucru de care, lumea actuală, dominată de un

sistem anarhic în care, statele -

entităţi suverane egale - se luptă pentru

putere, este foarte

departe.

luni, 15 decembrie 2008

250 milioane de creștini în pericol!

Creștinismul se află în fața celei mai mari persecuții din istoria sa

Aproximativ 250 milioane de creștini se află în pericol datorită convingerilor lor religioase, afirmă indexul alcătuit de organizația americană de ajutorare Open Doors. La ora actuală, un creștin din 10 este supus persecuțiilor religioase, expuși fiind mai ales cei care trăiesc în lumea musulmană, unde convertirea la creștinism se pedepsește cu moartea, informează ziarul german "Die Presse", citat de Agerpres.

Johann Marte, președintele organizației creștine “Pro Oriente” și membru al platformei recent înființate: "Solidaritate cu creștinii persecutati" este de părere că, comunitatea creștină se confruntă cu cea mai mare persecuție din istoria sa. Există milioane de creștini care suferă abuzuri și sunt expulzați, din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continuă să trăiască în frică, să fie amenințați cu moartea, sau chiar omorâți.

Desigur, nu doar țările musulmane sunt incluse în această situație. În lista statelor care interzic creștinismul, sau amenință creștinii, se află Coreea de Nord și Iranul. Nici China, și nici Bhutanul - stat budist - nu se află departe de această aplicare a metodei de persecutare a creștinilor.

duminică, 14 decembrie 2008

Concert de colinde

Mult îndrăgitele interprete creştine, Ami şi Crista, vor susţine un concert de colinde, la Cluj-Napoca, în data de 19 şi 20 decembrie:
-19 decembrie, la Polus Center - 20 decembrie, la Cinema „Victoria” (B-dul Eroilor, nr 51) Concertul de colinde va începe la ora 19:00, iar intrarea este liberă.

În criză de dragoste...

În ultimii ani, şi în special în ultima perioadă, ne confruntăm, cu situaţii de criză extrem de diverse care, pe lângă populaţie şi mediu, afectează în mod direct şi în plan spiritual. Pentru început, este necesar să definim conceptul de “criză”. Există mai multe definiţii ale acestei stări, însă toate au câteva caracteristici comune, şi anume: reprezintă un moment critic; se declanşează brusc, prin schimbarea rapidă şi brutală a unei stări; se manifestă prin dificultăţi; reprezintă un moment periculos, o situaţie gravă ce induce o perioadă de tensiune. Odată generată - indiferent dacă din cauze interne sau externe – criza se manifestă rapid, efectele şi consecinţele putând fi percepute imediat. În plan politic sau social, pierderile financiare, de imagine, poziţie pe piaţă etc. pot fi majore sau minore, în funcţie de gradul de pregătire al celor implicaţi de a acţiona în situaţii de criză. În multe situaţii, cei aflaţi în impas nu au putut rezista crizelor cu care s-au confruntat, şi au dat faliment în viaţa lor privată sau în viaţa lor de afaceri. În plan spiritual, creştinii trădează o situaţie de criză în lipsa lor de dragoste! Lucrurile, care păreau de neînlocuit atunci când s-au întors la Dumnezeu, pentru creştinii de azi, par a nu mai avea atâta semnificaţie. De ce spun asta? – Mulţi suntem profund relaxaţi să stăm în faţa unui televizor, unde orele parcă zboară, decât să stăm două ore la un program de biserică. Pare a fi prea greu să citeşti Biblia în fiecare zi, dar nu este chiar aşa de greu să citeşti ziarul, sau pare a fi greu să te rogi, dar să stai de vorbă cu prietenii ore întregi, nu e nici o problemă.... La biserică preferăm locurile din spate, în shimb, la un stadion ne luptăm să obţinem locurile din faţă. De ce toate astea? – Pentru că ne lipseşte acel interes plin de zel pentru lucrurile de sus; priorităţile, care până mai ieri, erau de neînlocuit, pentru unii creştini, astăzi au ajuns a fi distorsionate de vremurile în care trăim. Satan încearcă să înlesnească valoarea sacră a lucrurilor lui Dumnezeu, oferindu-ne învăţături care indică o cale mai uşoară. A înceta însă să acorzi importanţă lucrurilor pe care şi Dumnezeu le consideră importante constituie o alunecare de la baza biblică, totodată – o alunecare de la dragostea care ar trebui să-i caracterizeze pe toţi copiii lui Dumnezeu. Ca urmare, suntem motivaţi să cultivăm dragostea – în viaţa noastră de creştin – pentru că ea este singurul “bagaj” cu care ne este permis să păşim dincolo de porţile Cerului. Dragostea e cea mai mare, ea va rămânea.

vineri, 5 decembrie 2008

Comunicatori creştini cu influenţă!

Eşti invitat să te alături unei echipe, care poate influenţa generaţia noastră, învăţând să foloseşti mijloacele MASS- MEDIA pentru El. Din 2 martie 2009, Şcoala Internaţională de Ucenicie, cu desfăşurare pe o perioadă de cinci luni: 3 luni teorie, 2 luni misiune naţională şi internaţională în: Africa, India, Asia, Macedonia, Republica Moldova va fi deschisă celor care doresc să combine lucrarea creştină şi misiunea cu folosirea unor instrumente moderne de comunicare pentru a fi mai eficienţi în generaţia în care trăim. Această şcoală, cu sprijinul unor profesori şi misionari cu experienţă din ţară şi străinătate, te ajută: - să-L cunoşti mai bine pe Dumnezeu: să ai o perspectivă biblică asupra lumii; să înţelegi planul Lui de salvare a omenirii; să-ţi descoperi personalitatea, darurile şi identitatea ta în Hristos; să cunoşti aspecte din caracterul tău care trebuiesc schimbate sau îmbunătăţite; - să-L faci cunoscut pe Dumnezeu: vei învăţa şi experimenta noi metode de evanghelizare/ lucrare creştină prin folosirea mijloacelor moderne de comunicare: video, foto, internet, radio etc; vei câştiga experienţă în misiunea locală ţi internaţională: evanghelizare prin sport, coregrafie, lucrare cu copii/tineri, mărturii, ajutorare etc. Şcoala se recomandată tuturor persoanelor interesate la folosirea mijloacelor media în evanghelizări, biserici, misiuni, lucrări creştine interne şi internaţionale. Mai multe detalii pe site-ul Tineri Pentru Misiune Mediaş http://www.timoteams.ro/

miercuri, 3 decembrie 2008

Se oferã recompense celor ce îi ucid pe creştini

Extremiştii hinduşi oferă recompense în bani, mâncare şi alcool grupurilor care se angajează să ucidă creştini sau să distrugă locuinţele acestora din statul indian Orissa. Asociatiile de voluntari din estul Indiei susţin că mai multe grupari extremiste de hinduşi oferă recompense celor care vor ucide creştini. "Pretul vehiculat pentru uciderea unui preot crestin este de 250 de dolari americani", a declarat Faiz Rahman, preşedintele unei organizaţii care a construit mai multe orfelinate în statul Orissa, din estul Indiei, citat de The Times. Declaraţia lui Rahman a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Consiliului Creştin din India. "Se oferă recompense pentru a ucide şi pentru a distruge biserici sau proprietăţi creştine. Pe lângă bani, li se oferă lichior străin, carne de pasăre, de berbec şi arme. Li se mai oferă petrol si kerosen", a anunţat acesta. Potrivit Bisericii Catolice din Orissa, 67 de persoane de confesiune creştină au murit numai în ultimele trei luni, în urma agresiunilor puse la cale de grupurile hinduse. "Conflictul se desfăşoară după un plan care urmăreşte "alungarea" creştinismului din districtul Kandhamal, pentru fondarea Statului Hindus", se arată într-o scrisoare semnată de un grup de episcopi din Orissa, destinată guvernului indian. In zona respectivă există 36 de milioane de locuitori, 94% dintre aceştia sunt hinduşi, iar creştini sunt doar 2%. Primul incident grav a avut loc în 1999, când un misionar australian şi fiii săi au fost arşi de vii de către un grup hindus.

O serã specialã de colinde

Duminică, 14 decembrie 2008, Biserica Penticostală IERUSALIM din Oradea (Cartierul Episcopia, str. Gutuilor, nr 7) vă invită la o seară specială de colinde. Programul va începe la ora 17:00, având ca invitaţi tineri din diferite biserici, printre care se numără şi mult îndrăgitul interpret creştin Adi Gliga.